جمعه 7 آذر 1399 _ 12 ربيع الثاني 1442 _ 27 نوامبر 2020

قمری:12 ربيع الثاني 1442

میلادی:27 نوامبر 2020

تاریخ : جمعه 30 آبان 1399     |     کد : 2812

چاپ مقاله عضو هیات علمی دانشگاه در مجله مهم و معتبر Progress in Materials Science
دکتر اکبر حیدرزاده عضو هیات علمی گروه مهندسی مواد، موفق به چاپ مقاله در مجله معتبر Progress in Materials Science با ضریب تأثیر 31/56 شد. وی در مصاحبه با روابط عمومی دانشگاه به تشریح مقاله فوق پرداخت.
دکتر اکبر حیدرزاده، استادیار گروه مهندسی مواد، مدرک دکتری خود را در سال 1394 از دانشگاه صنعتی سهند اخذ نمود. وی در سال  1396بعنوان عضو هیات علمی گروه مهندسی مواد، در دانشگاه شهید مدنی آذربایجان استخدام شد.

تخصص اصلی دکتر حیدرزاده، جوشکاری و فرآوری همزن اصطکاکی، مواد کامپوزیتی، شکل دهی گرم فلزات است.
کسب عنوان پایان نامه برتر کشور در سال 1395، فناور برتر دانشگاه در سال 1397، پژوهشگر برتر (رتبه سوم) دانشگاه در سال 1398، چاپ بالغ بر 70 مقاله ISI و کتاب، دارای شاخص اچ 25 ، همچنین  تاسیس شرکت دانش بنیان فعال در زمینه مهندسی سطح فلزات در سال 1395، عضو هیئت تحریریه مجلهISI  تحت عنوان  Advances in Materials Science and Engineering از سال 1397، عضو هیئت تحریریه مجلهISI تحت عنوان  Journal of Adhesion Science and Technology از سال 1399 از جمله افتخارات این دانشمند جوان بشمار میرود.
حیدرزاده در تشریح موضوع مقاله ای که با هدف بهبود خواص نهایی جوش و کامپوزیتهای سطحی، با عنوان جوشکاری و فرآوری همزن اصطکاکی (مروری جامع بر تحولات ریز ساختاری ) در مجله معتبر Progress in Materials Science با ضریب تأثیر 31/56 به چاپ رسید، گفت:
خواص مختلف مواد (مکانیکی، فیزیکی و شیمیایی) تحت تاثیر ساختار درونی آنها (میکروساختار و نانوساختار) میباشد. بنابراین، کنترل ساختار مواد از اهمیت فوق العاده ای در علوم مختلف برخوردار است. جهت کنترل ساختار نهایی مواد، نیاز به درک بنیادی از تحولات ساختاری در حین فرآیندهای تولید میباشد که روش FSW/P از این قاعده مستثنا نیست. به همین منظور، در مقاله حاضر تحت عنوان "Friction stir welding/processing of metals and alloys: A comprehensive review on microstructural evolution"، مکانیزمهای میکرو و نانوساختاری در  حین FSW/P مواد مختلف از قبیل فولادها، آلیاژهای آلومینیم، مس، منیزیم، تیتانیم، نیکل، کامپوزیتهای زمینه فلزی، آلیاژهای با انتروپی بالا و غیره شناسایی و گزارش شده است. این مقاله جامع در مجله Progress in Materials Science با ضریب تاثیر 31/56 به چاپ رسیده است که در مجموعه مجلات Materials Science, Multidisciplinary در بین 314 مجله در رتبه چهارم بعد از مجلات Nature Reviews Materials،Nature Energy وNature Materials قرار گرفته است.
دکتر حیدرزاده در خصوص روشهای جدیدجوشکاری فلزات، آلیاژها و مواد کامپوزیتی اظهارداشت:
مشکلات موجود در روشهای جوشکاری ذوبی مرسوم از قبیل اکسیداسیون مذاب، ترک های انجمادی، تغییر رنگ، تبخیر عناصر فرار، اعوجاج و غیره، پژوهشگران را برآن داشته تا روش های جدیدی را برای جوشکاری فلزات، آلیاژها و مواد کامپوزیتی به کار گیرند. در سالهای اخیر، جوشکاری همزن اصطکاکی (Friction stir welding (FSW)) به عنوان یک روش امیدوارکننده برای جوشکاری مواد مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. با توجه به اینکه این روش یکی از روشهای حالت جامد میباشد و در آن، ذوب فلز و آلیاژ اتفاق نمی افتد لذا بسیاری از مشکلات ناشی از روش های جوشکاری ذوبی منتفی است. همچنین، از این روش می توان برای تعمیر سطوح آسیب دیده قطعات، بهبود خواص سطحی و تولید کامپوزیتهای زمینه فلزی نیز اشاره کرد که در این صورت تحت عنوان فرآوری همزن اصطکاکی (Friction stir processing (FSP)) مطرح میگردد. در همین راستا، مطالعات دانشگاهی گسترده ای در این زمینه در حال انجام بوده و کاربرد صنعتی این روش در صنایع مختلف از قبیل هوافضا، خودروسازی، کشتی سازی، ریلی، انرژی اتمی و غیره در کشورهای پیشرفته به وجود آمده است.