جمعه 7 آذر 1399 _ 12 ربيع الثاني 1442 _ 27 نوامبر 2020

میلادی:27 نوامبر 2020

تاریخ : چهارشنبه 28 آبان 1399     |     کد : 2809

همایش ملی پژوهش های تفسیری قرآن کریم
اولین همایش ملی پژوهش های تفسیری قرآن کریم بمیزبانی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، اولین همایش ملی پژوهش های تفسیری قرآن کریم درروز سه شنبه 27 آبانماه با حضور اساتید و پژوهشگران حوزه تفسیر و علوم قرآنی، و بمیزبانی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر آل هاشم در سخنانی که بصورت تصویری به این همایش ارائه نمود، به لزوم بهره گیری از تکنولوژیهای موجود در عرصه فناوری اطلاعات اشاره نمود و گفت: با توجه به غنای فرهنگی و محتوایی نشات گرفته از معارف اصیل اهل بیت علیهم الاسلام لازمست از فناوریهای مختلف فضای مجازی بنحوشایسته ای بهره برداری کنیم. که برگزاری اینگونه همایشها، و نشر و گسترش آن در جامعه میتواند این فضا را به فضایی الهی تبدیل کند.

نماینده ولی فقیه در استان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: جامعه بدون تحقیق و پژوهش محکوم به فناست و چه زیبا در سخنی مشهور از فرموده معصوم علیهم السلام آمده است که: آن کس از لحاظ مادی و معنوی دو روزش با هم مساوی باشد مغبون است چراکه گرانبهاترین سرمایه خود یعنی "عمر" خود را از دست داده است.
 وی افزود: در کشور ما، با همه کارهای خوب و بزرگی که در حوزه تفسیری و قرآنی انجام شده است، باید اذعان نمود که حوزه های علمیه امروزه نیاز بیشتری به حوزه های تفسیری دارند. علوم قرآنی و تفسیر قرآن بالاتر از دیگرعلوم است زیرا موضوع آن هدایت آدمی و کلام خداست. قرآن، کتاب نور و صحیفه هدایت است لذا رجوع به قرآن کریم و پاسخ یافتن برای مسائل گوناگون فکری عملی - سیاسی و اجتماعی بسیار ضروری است و انجام پژوهش و تحقیقات می‌تواند جامعه را به سوی آموزه های اسلامی هدایت نماید.
ایشان محورهای همایش فوق را کاربردی و بروز خواند و اظهار امیدواری نمود نتایج اینگونه همایش ها با تلاش دستگاه‌های ذیربط به ایران اسلامی درمسیر نیل به تمدن اسلامی یاری رساند.
 دکتر حسن ولی زاده رئیس دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در سخنانی ضمن تقدیر و تشکر از مسئولان برگزاری این همایش، گفت: قرآن، این کتاب مقدس مسلمانان، حاوی زیباترین رهنمودهای الهی برای سعادت بشر در هر دوجهان و امانتی گرانبهاست که پیامبر اعظم (س) به ما مسلمانان سپرده است .
وی توجه به اخلاق و مکارم اخلاقی را یکی از پیام‌های این همایش خواند واظهار داشت: ویژگی منحصر به فرد قرآن کریم بلحاظ اخلاق و بحث هدایتی آن باعث شده است دانشمندان غیر مسلمان نیز به آن به دیده "اعجاب" نگاه کنند.
ولی زاده افزود: قرآن زمانی نقش اخلاقی و هدایتی خود را به نحو احسن ایفا خواهد کرد که انسان آن را به عنوان دستورالعمل زندگی خویش قرار دهد و این مهم زمانی اتفاق می افتد که مفاهیم و آیات نورانی آن را به درستی بفهمد و از تفاسیرآنها آگاهی پیدا کند.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد، این همایش در سال‌های آتی به شکل تخصصی به زمینه هایی مانند سبک زندگی از نگاه قرآن، حقوق شهروندی، خانواده، زن و ... نیز بپردازد.

به گفته خانم دکتر صادقی نیری دبیر علمی این همایش، از تعداد دویست مقاله رسیده به دبیرخانه همایش،
جهت ارتقای سطح علمی همایش همه مقاله های مذکور را همانند یابی نموده و پنجاه مقاله با همانندی بالای سی درصد حذف شدند و تعداد صد و پنجاه مقاله به دو داور ارسال گردید که از بین آنها ۶۰ مقاله جهت چاپ در مجموعه مقالات همایش انتخاب شد و از بین آنها هشت مقاله در  روز همایش ارائه گردید.
لینک وبسایت همایش :   http://tafsirpajoohi.azaruniv.ac.ir