چهارشنبه 30 مهر 1399 _ 04 ربيع الأول 1442 _ 21 اکتبر 2020

میلادی:21 اکتبر 2020

تاریخ : جمعه 21 شهريور 1399     |     کد : 2755

با هدف تجلیل از مقام شامخ و معنوی دومین شهید محراب ایران اسلامی؛
آیین ملی نکوداشت آیت الله سید اسدالله مدنی، در دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار شد

امسال سی و نهمین سالگرد شهادت آیت‌الله سید اسدالله مدنی‌ است، عالم و مبارز نستوهی که در 20 شهریورماه سال 1360 در محراب نماز جمعه در حال ذکر و راز و نیاز توسط منافقان کوردل به شهادت رسید و به عنوان «دومین شهید محراب انقلاب اسلامی» در تاریخ ماندگار شد.
آیین ملی نکوداشت آیت الله شهید سید اسدالله مدنی همزمان با سالروز شهادت آن اسوه ایمان و تقوا، در روز پنجشنبه  ۲۰ شهریور "با سخنرانی نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، و رونمایی از 2 کتاب و تندیس ویژه شهید مدنی" در دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در مراسم افتتاحیه این همایش، دکتر ولی زاده رئیس دانشگاه شهید مدنی آذربایجان ضمن تقدیر از زحمات دانشگاه هنر اسلامی تبریز در نکوداشت باشکوه سی و نهمین سالگرد شهادت آیت الله مدنی، از برگزاری چهلمین سالگرد شهادت آیت الله مدنی در سال 1400 در دانشگاه شهید مدنی آذربایجان خبر داد و گفت: از سردیس آیت الله شهید مدنی طی روزهای آتی پس ازنصب در محل مناسبی در دانشگاه شهید مدنی رونمایی خواهد شد.
 حجت الاسلام والمسلمین دکتر آل هاشم نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز در سخنانی در این همایش با بیان اینکه شهید مدنی، توطئه تفرقه افکنی بین مردم و روحانیت را خنثی کرد، خاطرنشان کرد: باید خط انقلاب را با آگاهی مردم و در سایه رهبری بی‌نظیر و اطاعت از مقام معظم رهبری حفظ کنیم.

حجت الاسلام محمد علی آل هاشم با اشاره‌ به تاریخچه‌ زندگی شهید مدنی، بیان کرد: با نظر به چهره‌های درخشان انقلاب اسلامی ایران به این نکته مهم دست می‌یابیم که ایشان در طول زندگیشان به فکر اسلام و احیای اسلام ناب محمدی بودند و برای رسیدن به این هدف از نثار جانشان پروا نمی‌کردند.

وی ادامه داد: آیت الله مدنی از جمله این مبارزان خستگی ناپذیر بود که با انجام سفرهای تبلیغی و همکاری با گروه فداییان اسلام به رهبری نواب صفوی و تحمل رنج های تبعید و زندان ضربه سهمگینی را بر پیکره‌ پوسیده طاغوت زده و با نثار جان خویش درخت انقلاب را آبیاری کرد.

امام جمعه تبریز با بیان اینکه یاد مهربانیهای شهید مدنی نه تنها در آذربایجان شرقی و شهر آذرشهر، بلکه در همدان، لرستان و استان فارس هم فراموش نمی‌شود، گفت: پس از به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی به رهبری امام راحل، این یار دیرینه امام که پرچم مبارزه را آنی بر زمین نگذاشته بود، در راه مبارزه با طاغوت از سنگری به سنگری دیگر حرکت می‌کرد و فصل دیگری از مبارزاتش برای پیروزی انقلاب شکوهمند ایران را آغاز کرد.

حجت الاسلام آل هاشم با اشاره به برخی ویژگی‌های شهید آیت‌الله مدنی، گفت: هنگامی که از قیامت سخن می‌گفت، چنان می‌گریست که گویی صدای محشر و عظمت آن را می‌بیند، او خودساخته‌ای بود که جامعه سازی کرد و به تهذیب نفس و تقوا بسیار اهمیت می‌داد و معتقد بود پیروزی بر دشمنان و طاغوتیان زمان در گرو اصلاح نفس و خودسازی است.

وی ، گسترش عدالت اجتماعی،  اجرای مفاد قانون اساسی، استقلال اقتصادی و جلوگیری از اسراف و ترویج مصرف داخلی را از موارد مورد تاکید شهید آیت الله مدنی عنوان کرد.

بررسی ابعاد مختلف سیره اخلاقی آیت الله مدنی عنوان سخنرانی دکتر آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و از یاران آن شهید، بود.

دکتر علی آقامحمدی، در آیین ملی نکوداشت سالگرد شهادت آیت الله سید اسد الله مدنی اظهار کرد: اولین ویژگی آن شهید، "بی‌خود بودن از خود" بود و آینه‌ای نداشت که خودش را در آن ببیند. هر کسی شهید مدنی را به داشتن این آینه دعوت می‌کرد، خودش را کنار می‌کشید.

وی افزود: آیت‌الله مدنی شنونده‌ بسیار خوبی بود. شهید مدنی هیچ وقت در زندگی‌اش شناخته نشد، تمام مسایلی که خیلی‌ها به آن ورود پیدا نمی‌کردند، مثل روز برایش روشن بود و در هر مسئله‌ای که به او مراجعه می‌کردیم، به راحتی فتوا می‌داد.

وی، فروتنی و تواضع را از دیگر ویژگی‌های شهید آیت‌الله مدنی عنوان کرد و گفت: ایشان فرماندهی را بر عهده نمی‌گرفت و تا چیزی برایش ثابت نمی‌شد، حرفی را به احتمال نمی‌زد و تمام وقتش را برای اثبات درستی مسایل صرف می‌کرد، اما الان کار ما اطلاعات‌خوری شده است. آقای مدنی در طول زندگی‌اش به احدی بدهکار نشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، تصریح کرد: احتیاط در رفع حاجت از جمله ویژگی‌های شهید آیت الله مدنی بود و هرگز راجع به اینکه نکند فردی که برای طلب کمک به او مراجعه کرده، غیرمحتاج است، سوال نمی کرد. شجاعت ایشان هم بی‌نظیر بود و در همه جا جلوه کرد.

وی گفت: ایشان نزد همه مراجع معتبر بود، به طوریکه وقتی آیت الله خویی نماز نمی‌آمد، آیت الله مدنی نماز را به دستور ایشان برپا می‌کرد، ایشان انسانی بی‌نظیر بود و به تک تک جوانان توجه می‌کرد.

وی ادامه داد: همه‌ی وجود شهید مدنی زاهد بودن را نشان می داد، خودش را سرباز کوچک امام(ره) دانسته و تحت فرمان ایشان بود و به مردم که می‌رسید، مشکلاتشان را حل می‌کرد.

وی در خاتمه تاکید کرد: خود را گم کنید و در همه امور تقوا پیشه کرده و با معیار شرع حرکت کنید نه معیار خودساخته. به جوانان برسید، شما می‌روید، اما کشور برای جوانان می‌ماند. کارها را به جوانان بسپاریم، تربیت کنیم و در خدمتشان باشیم، آن‌ها سرمایه‌های ما هستند.
گفتنی است: تندیس شهید مدنی، فرش قرآنی دستبافت مزین به دستخط استاد نی‌ریزی و دو جلد کتاب در خصوص شهید آیت‌الله مدنی در آیین ملی نکوداشت سالگرد شهادت این شهید بزرگوار، رونمایی شدند.
تندیس شهید مدنی توسط جمعی از دانشجویان دانشگاه هنر اسلامی تبریز طراحی و ساخته شده و در محوطه‌ی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان نصب خواهد شد. ویژه نامه‌مهاجر فی‌ سبیل‌الله و کتاب "اندیشه‌ها و جلوه‌های اخلاقی شهید محراب، آیت الله سید اسدالله مدنی" تالیف سید محمد جواد قربی از دیگر محصولات فرهنگی رونمایی شده در آیین نکوداشت سالگرد شهادت شهید مدنی بود.

گفتنی است این همایش با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا، بصورت مجازی و آنلاین از طریق لینک زیر برگزار شد:

Http://vc.tabriziau.ac.ir/rmjmu324ncch5/