سه شنبه 13 خرداد 1399 _ 10 شوال 1441 _ 2 ژوئن 2020

قمری:10 شوال 1441

میلادی:2 ژوئن 2020

تاریخ : سه شنبه 23 ارديبهشت 1399     |     کد : 2684

جلسه کمیته علم و فناوری ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، پنجمین جلسه کمیته علم و فناوری ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا با حضور دکتر حسن ولی زاده رئیس کمیته علم و فناوری ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا، دکتر مجیدی رئیس دانشگاه تبریز، دکتر واعظی رئیس پارک علم و فناوری استان و نمایندگان بیش از 15 دانشگاه و وموسسه پژوهشی استان و تعدادی از شرکتهای دانش بنیان دارای اختراع در عرصه مقابله با کرونا بمیزبانی دانشگاه تبریز برگزار شد.
دکتر حسن ولی زاده رئیس کمیته علم و فناوری ستاد استانی و رئیس دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در سخنانی، بر توانمندی بالای مراکز رشد و فناوری در حل مشکلات حوزه های مختلف جامعه تاکید نمود.
ولی زاده از بحران کرونا بعنوان نقطه عطفی برای تغییر و پیشرفت در برخی کشورها از جمله کشورمان یاد کرد و افزود: رویکرد جامعه به سمت دانشگاهها و مراکز علمی در این بحران مثبت شد و دانشگاهها نیز توانستند با عملکرد عالی در عرصه ابداعات دانش بنیان به اعتماد جامعه ارج نهند.
دکتر ولی زاده خواستار مدیریت بهینه و متمرکز توانمندیهای موجود در عرصه محصولات دانش بنیان شد و از مراجع قانونی و سازمانهای مرتبط با ارائه مجوزبه تولید محصولات مرتبط در عرصه مقابله با کرونا و بالاخص سازمان غذا و دارو خواست ضمن تسریع بررسی امور و شفاف سازی دلایل پذیرش یا رد نمودن طرحها، این کمیته و سایر مراجع را یاری دهند.
دکتر مجیدی رئیس دانشگاه تبریز نیز درجلسه مذکور ضمن تقدیر از فعالیتهای علمی و فناورانه دانشگاهها درعرصه مقابله با کرونا افزود کرونا با وجود رنجها و تهدیدهایی که متوجه جامعه نمود فرصتهایی نیز برای دانشگاهها در عرصه آموزشی و فناوری فراهم آورد و دانشگاهها بموازات ادامه روند آموزشی بصورت الکترونیکی و مجازی توانستند در راستای مسئولیت پذیری اجتماعی خود در زمینه محصولات دانش بنیان با کیفیت مطلوب و قیمت پایین پیشرفتهای شایان توجه نمایند.
دکتر مجیدی گسترش ابداعات و محصولات دانش بنیان در عرصه مقابله با کرونا را عامل تغییر نگرش جامعه به دانشگاه و تثبیت اعتماد عمومی مردم نسبت به علم دانست و افزود دانشگاهها با پیشرفتهای علمی و فناوری خود توانستند مسئولیت پذیری خود را به جامعه عرضه نموده و بعنوان نقطه امید و برقرار کننده امنیت روحی و اجتماعی قرار بگیرند.
 دکتر عبدالرضا واعظی رئیس پارک علم و فناوری استان آذربایجانشرقی ضمن اعلام فعالیت 800 شرکت فناور در استان افزود از این شرکتها تعداد 158 شرکت مجوز دانش بنیان دارند و خوشبختانه تعدادی از آنهاردر عرصه مقابله با کرونا فعالیتهای مطلوبی در سطح کشور و استان انجام داده اند.
دکتر واعظی با اشاره به جلسه اخیر ریاست محترم جمهوری با روسای دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری افزود پیرو این جلسه سازمان مدیریت و برنامه ریزی با وزارت علوم وارد مذاکراتی شده اند تا بخشی از اعتبارات یک میلیارد یورویی اختصاص یافته برای مبارزه با کرونا به مراکز دانشگاهی و فناوری و شرکتهای فناور که در زمینه مقابله با کرونا فعالیت دارند اختصاص یابد.
رئیس پارک علم و فناوری استان همچنین از اختصاص تسهیلات به شرکتهای فناور استان که کسب و کار آنها از کرونا آسیب دیده اند خبر دادند و افزود که این تسهیلات از طریق پارک علم و فناوری و با عاملیت مالی صندوق پژوهش و فناوری ارس پرداخت خواهد شد. سقف این تسهیلات برای هر شرکت چهار میلیارد ریال با بهره ۹ درصد و دوره تنفس شش ماهه است که از طرف صندوق نوآوری و شکوفایی اختصاص یافته است.
در ادامه نشست تعدادی از شرکتهای دانش بنیان مستقر در دانشگاههای استان ضمن ارائه گزارش اجمالی از اختراع یا طرح مرتبط در مقابله کرونا و مزایای آن، درخواستهای خود در زمینه اخذ تسهیلات مالی و یا اخذ مجوزهای قانونی تجاری سازی را به اطلاع اعضای کمیته رساندند و مقررشد کمیته درخواستهای شرکتهارا جهت تسریع در امور به مراجع قانونی ذیصلاح ارجاع دهد.
شایان ذکر است کمیته علم و فناوری ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا در استانداری آذربایجان شرقی تشکیل شده و بیش از 15 دانشگاه و پژوهشگاه و پارک علم و فناوری عضو این کمیته میباشد و مراکز علمی و پژوهشی دستاوردهای پژوهشی و فناوری خود در زمینه مقابله با کرونا را جهت بررسی و طی مراحل اخذ مجوز به این کمیته ارائه می­دهند.