سه شنبه 13 خرداد 1399 _ 10 شوال 1441 _ 2 ژوئن 2020

میلادی:2 ژوئن 2020

تاریخ : دوشنبه 15 ارديبهشت 1399     |     کد : 2682

اطلاعیه معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی
خصوص فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
 اطلاعیه شماره  5

ضمن آرزوی سلامتی و قبولی عبادات در ایام مبارک رمضان برای دانشجویان گرامی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، به اطلاع می‌رساند با توجه به شرایط نیمسال دوم تحصیلی 99-98 بر اثر شیوع ویروس کرونا و محدویت‌های ایجاد شده، در راستای ارائه تسهیلات و کاهش دغدغه‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی، با تأکید بر حفظ کیفیت امور آموزشی و پژوهشی، ضوابط خاصی ویژه نیمسال جاری به شرح زیر تصویب رسیده است:
  با توجه به راه‌اندازی بخش درخواست صدور مجوز دفاع در سامانه پژوهشی دانشگاه (ژیرو)، دانشجویان بایستی همانند طرح پیشنهادی پایان‌نامه/رساله، درخواست صدور مجوز دفاع را از طریق سامانه پژوهشی به استاد راهنما ارسال نمایند تا مراحل تأیید و تصویب آن در گروه، دانشکده و اداره تحصیلات تکمیلی دانشگاه انجام شود.
دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه که آمادگی دفاع از پایان‌نامه/رساله خود را دارند در شرایط فعلی شیوع کرونا، دفاع آنها از پایان‌نامه/رساله به یکی از دو روش‌ زیر امکان‌پذیر است:
الف) حضوری به طور کامل. در این روش، جلسه دفاع طبق روال قبل از شیوع کرونا با حضور دانشجو و تمامی اعضای هیئت داوران و نماینده تحصیلات تکمیلی گروه آموزشی و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از طرف ستاد ملی کرونا، در سایت اصلی یا سایت پردیس تبریز دانشگاه برگزار می‌گردد. مسئولیت هر گونه هماهنگی اعم از اتاق جلسه، پروژکتور، و غیره و اجرای نکات بهداشتی بر عهده دانشکده‌ مربوطه می‌باشد.
ب) به صورت نیمه‌حضوری. در این روش حضور داوران داخل دانشگاه و دانشجویان داخل استان در جلسه دفاع به صورت حضوری الزامی است. در صورت عدم امکان حضور در جلسه دفاع برای داوران مدعو خارج از دانشگاه و یا دانشجویان ساکن سایر استان‌ها، فقط نامبردگان می‌توانند از طریق امکانات سامانه‌های مورد تأیید مرکز آموزش‌های آزاد و مجازی دانشگاه، به صورت آنلاین در جلسه دفاع حضور یابند و ضبط جلسه دفاع با امکانات ذکر شده ضروری است. رعایت پروتکل‌های بهداشتی از طرف ستاد ملی کرونا برای حاضرین در جلسه الزامی است. در صورت دفاع به این روش، مسئولیت برقراری امکانات اینترنتی و هماهنگی لازم برای ورود به سیستم آنلاین جهت حضور آنلاین افراد در جلسه دفاع بر عهده دانشکده مربوطه می‌باشد.
تبصره 1: به منظور رعایت نکات بهداشتی، در هر دو روش، حضور سایر افراد میهمان اعم از دانشجویان و خانواده دانشجوی دفاع‌کننده از پایان‌نامه/رساله در جلسات دفاع ممنوع است.
تبصره 2: در صورت حضور آنلاین داور مدعو خارج از دانشگاه، لازم است وی نمره کتبی خود را به صورت امضاء شده به نماینده تحصیلات تکمیلی گروه مربوطه ارسال نموده و یا در سیستم آنلاین آپلود کند.
تبصره 3: برای دانشجویانی که اساتید راهنما و یا مشاور آنها در خارج از کشور هستند گروه آموزشی و دانشکده زمان جلسات و امکانات لازم را طوری تنظیم نماید که امکان حضور مجازی آنها در جلسات امکان‌پذیر باشد.
تبصره 4: لازم است ترتیبی اتخاذ گردد که دانشجو برای انجام اصلاحات پایان‎نامه/رساله نیازی به ملاقات حضوری و رفت‌وآمدهای غیرضروری نداشته باشد و متن صرفاً از طریق الکترونیکی بین استاد و دانشجو رد و بدل شود.
تبصره 5: دانشجویانی که شرایط دفاع از پایان‌نامه/رساله را دارا هستند در صورتی که تا پایان 30 مهرماه 1399 از پایان‌نامه/رساله خود دفاع نمایند نمره دفاع برای نیمسال جاری ثبت می‌گردد.
    آزمون جامع دانشجویان مقطع دکتری در نیمسال دوم سال‌تحصیلی 99-98، که طبق روال سال‌های قبل قرار بود در اردیبهشت‌ماه امسال نیز برگزار شود، با رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی اعلامی ستاد ملی کرونا، صرفاً در این وضعیت از تاریخ 15 تیرماه لغایت 15 مردادماه به صورت حضوری برگزار می‌گردد.
   شرایط دفاع از پروپوزال دانشجویان دکتری مشابه شرایط اعلام شده برای دفاع از پایان‌نامه/رساله‌ها در بند 2 این اطلاعیه می‌باشد.
     بند 1 صورتجلسه هیات رئیسه محترم دانشگاه مورخ 99/2/8: موضوع حضور دانشجویان دکترای در آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها مطرح و مقرر گردید در صورت تأیید استاد راهنما مبنی بر لزوم حضور دانشجو در آزمایشگاه و کارگاه و تأیید گروه و دانشکده مربوطه و ارائه تعهدنامه کتبی از طرف دانشجو مبنی بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تا حد امکان به‌صورت تک نفره، از فضای آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها جهت انجام فعالیت‌های پژوهشی مرتبط با رساله خود استفاده نمایند.
لازم به ذکر است ارائه خدمات خوابگاهی و تغذیه تا بازگشایی فعالیت‌های آموزشی دانشگاه امکان‌پذیر نمی‌باشد. همچنین نظارت بر اجرای این بند به ویژه رعایت پروتکل‌های بهداشتی به شرح ذیل بر عهده استاد راهنما و رئیس دانشکده مربوطه می باشد.
در صورت نیاز به حضور چندین دانشجو در یک فضای آزمایشگاهی و کارگاهی، ساعات کاری آزمایشگاه و کارگاه بین دانشجویان توزیع و برنامه حضور آن‌ها در روزها و زمان‌های مختلف تنظیم شود.
قبل و بعد از حضور هر دانشجو در آزمایشگاه و کارگاه، قسمت‌های مورد استفاده و تجهیزات و وسایل به نحو مؤثر ضدعفونی گردد.
همه دانشجویان مشمول این موضوع برای حضور در محیط دانشگاه ملزم به دریافت «گواهی سلامت» از مراکز بهداشتی هستند.

پیرو بند 23 اطلاعیه شماره 2 معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی، به منظور بررسی و تصویب پروپوزال‌ها و دفاع از پایان‌نامه/رساله و مشکلات آموزشی دانشجویان، تشکیل جلسات شورای گروه‌ها و دانشکده‌ها به صورت حضوری مورد تأکید است.
    این مصوبات صرفاً تا زمان باز شدن دانشگاه‌ها اعتبار دارد و تسری آن برای ترم‌های بعد مطلقاً ممنوع است.
    در سایر مواردی که در این دستورالعمل قید نشده است مطابق قوانین و مقررات آموزشی موجود عمل می‌شود.