پنجشنبه 31 مرداد 1398 _ 21 ذو الحجة 1440 _ 22 اوت 2019

قمری:21 ذو الحجة 1440

میلادی:22 اوت 2019

تاریخ : يکشنبه 19 خرداد 1398     |     کد : 2389

"معرفی  دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان "

گفتگوی  روابط عمومی دانشگاه بادکتر حمید محمدی، رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، با 22 هیات علمی تمام وقت و 357 دانشجو (کارشناسی: 289 نفر، کارشناسی ارشد: 58 نفر و 10 دانشجوی دکتری در سه گروه آموزشی گیاهپزشکی با رشته­های کارشناسی گیاهپزشکی، کارشناسی ارشد حشره­شناسی و بیماری­شناسی گیاهی و دکتری رشته حشره­شناسی،  )  بیوتکنولوژی( با رشته­های کارشناسی تولید و مهندسی ژنتیگ گیاهی، کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی و دکتری بیوتکنولوژی کشاورزی و (زراعت و گیاهان داروئی (با رشته­های کارشناسی گیاهان داروئی و معطر و علوم و مهندسی باغبانی، کارشناسی ارشد اگروتکنولوژی-فیزیولوژی و اکولوژی گیاهان زراعی و کارشناسی ارشد گیاهان داروئی) در زمينه­ هاي آموزشی و پژوهشی در حال فعاليت مي­باشد.

ریاست این دانشکده بر عهده دکتر حمید محمدی، دانشیار گروه زراعت و گیاهان داروئی مي­باشد. دکتر محمدی، فارغ التحصیل دکتری تخصصی فیزیولوژی گیاهان زراعی از دانشگاه تهران و پژوهشگر حوزه فیزیولوژی تنش­های غیر زیستی در گیاهان است.
    دکتر محمدی در مصاحبه با روابط عمومی دانشگاه، در خصوص فضاهای آموزشی و تجهیزات دانشکده، گفت: طی سال گذشته از محل اعتبارات تجهیزات، ما توانستیم تجهیزات مناسبی برای گروههای آموزشی دانشکده خریداری نماییم. همچنین در سال 97 شاهد راه ­اندازی گلخانه دانشکده به مساحت 800 متر مربع و ایجاد اتاقک کشت در ساختمان کنار گلخانه به مساحت 25 متر مربع بودیم.
    وی ادامه داد: طی سال قبل با مساعدت معاونت اداری و مالی دانشگاه و همکاری حوزه های پرتلاش فنی و فضای سبزدانشگاه ،کارهای بسیار خوبی از جمله کاشت درختان، درختچه ­ها، گل­های زینتی در محوطه اطراف دانشکده و فراهم نمودن تعدادی آلاچیق، در محوطه دانشکده صورت گرفته است همچنین با قرار دادن گلدانهایی با گیاهان آپارتمانی توانستیم تا حدی در تلطیف فضای دانشکده موفق بشویم. ضمنا توانستیم مزرعه آموزشی را در محوطه دانشکده با هدف تبدیل زمین­های بایر اطراف دانشکده به زمین­های زراعی در مسیر مدیریت سبز دانشگاه، راه ­اندازی نماییم.
    رئیس دانشکده کشاورزی در خصوص تلاش علمی اساتید و پتانسیل­های دانشجویان این دانشکده گفت: در حوزه پژوهش، همکاران محترم موفق به چاپ مقالات در مجلاتی با ضریب تاثیر بالاتر از حد متوسط (Q1) شدند، شناسایی و معرفی گونه های مختلف ميكروارگانيسم­ها از دیگر موفقیت­های قابل ذکر در این دانشکده می­باشد. همچنین در سایه تلاش اساتید محترم دانشکده و همت دانشجویان عزیز، دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد این دانشکده از گروههای مختلف آموزشی توانستند در مقاطع تحصیلی ارشد و دکتری، رتبه­ های عالی و تک رقمی را در سطح کشور کسب نمایند .
    وی ادامه داد: با توجه به پتانسیل­های موجود در دانشکده، تعدادی از دانشجویان دکتری دانشگاههای مختلف کشور، بخشی از رساله خود را در قالب فرصت مطالعاتی در آزمایشگاههای این دانشکده به انجام می­رسانند که در این جا، لازم است از زحمات همکارانی که راهنمایی این دانشجویان را بر عهده گرفتند تشکر ­نمایم. ما با ایجاد گلخانه دانشکده کشاورزی، توانستیم در سطح تجاری به تولید و تکثیر تعدادی از گیاهان مثل پسته، آلوئه­ ورا و مینی­ تیوبر سیب­ زمینی دست پیدا کنیم
    در سال 97 همكاران ما و دانشجويان عزيز در ششمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی با ارائه طرحي در زمينه هوشمندسازي آبياري قطره اي شركت نمودند.  همچنین در طی یک سال اخیر 2 نفر از اعضای هیات علمی دانشکده نیز از مرتبه استادیاری به دانشیاری ارتقاء یافتند .
    محمدی افزود: در شهریور ماه گذشته توانستیم دومین همایش ملی تنش شوری در گیاهان و راهکارهای توسعه کشاورزی در شرایط شور را با همکاری معاونت محترم پژوهش و فناوری دانشگاه برگزار نماییم .
    در سالجاری همایش و نشست استانی در زمینه­های کاربردي تولید واکسنها و داروهای نوترکیب در گیاهان به همت گروه بیوتکنولوژی دانشکده و با کمک ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه صورت پذیرد.
    رئیس دانشکده کشاورزی در باره رئوس برنامه ها و اقدامات  این دانشکده در زمينه حل چالشهاي صنعت و دانشگاه به مواردی مانند امضای تفاهم­نامه با ستاد زیست ­فناوری با هماهنگی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه و تلاش همکاران برای کاربردی کردن پایان­نامه ­ها در راستای تفاهم نامه امضا شده، نهایی نمودن قرارداد فیمابین گروه گیاهپزشکی و شهرداری تبریز جهت راه ­اندازی واحد تولید انبوه نماتدهای پاتوژن آفات گیاهی برای کنترل بیولوژیک آفات فضای سبز شهر تبریز، زراعی نمودن برخی از گیاهان سازگار شورپسند برای کشت در مناطق حاشیه دریاچه ارومیه و بهینه سازی کشت دیم برخی از گیاهان داروئی، انعقاد قرارداد بین گروه گیاهپزشکی دانشکده و دانشگاه باری ایتالیا در خصوص بررسی تنوع زیستی بیوسفر ارسباران در ایران، پذیرش مهمانان ایتالیایی به مدت 5/1 ماه و برگزاری کارگاه آموزشی توسط آنها و بحث پیرامون همکاری­های ممکن بین دانشگاه شهید مدنی آذربایجان و دانشگاه باری ایتالیا اشاره نمود.
    دکترمحمدی درادامه گفت: در راستای ارتباط موثر دانشجویان با مراکز اشتغال زایی، تا کنون دو کارگاه­ فرصت شغلی برای دانشجویان دانشکده برگزار شده است که در سالجاری نیز در این زمینه فعالیت خواهیم نمود تا از کارآفرینان برتر استان دعوت نماییم تا دانشجویان بهتر بتوانند در خصوص اشتغال زایی تصمیم بگیرند.
    وی در ارتباط با فعالیت­های درخشان انجمنهای علمی دانشجویی این دانشکده نیز بيان داشت: دانشجویان دانشکده کشاورزی با حمایت اساتید و معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه،  فعالیت­های قابل تقدیری داشته اند که از جمله آنها می­توان به برگزاری جشنواره گیاهان داروئی و معطر، برگزاری کارگاه­های آموزشی مختلف كاربردي مثل پرورش قارچ و توليد ورمي­ كمپوست، برگزاری بازدید علمی از موسسات مختلف از جمله مرکز ملی گیاهشناسی کشور، مرکز بیوتکنولوژی شمالغرب کشور در کرج، پشمینه تبریز، مرکز تحقیقات دیمکاری در مراغه و نهالستانهای مختلف منطقه. همچنین در سال جاری امیدواریم دانشجویان با همکاری دانشکده و معاون محترم فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بتوانند باغ گیاهان دارویی و معطر را در اطراف دانشکده احداث نمایند و در آینده توسعه داده شود.
    رئیس دانشکده کشاورزی در پایان این گفتگو از مساعدتهای ریاست و معاونان محترم دانشگاه، تلاش شايسته و همت والاي اساتید فرهيخته و کارمندان پرتلاش شاغل در این دانشکده، تقدیر و تشکر کرد.

.

آلبوم تصاویرگفتگو بادکتر حمید محمدی، رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

آزمایشگاهها
    معرفی دانشکده کشاورزی