سه شنبه 3 ارديبهشت 1398 _ 18 شعبان 1440 _ 23 آوریل 2019

میلادی:23 آوریل 2019

تاریخ : سه شنبه 9 بهمن 1397     |     کد : 2265

معرفی اساتید دارای تالیف و ترجمه کتاب در سال 1397
    معرفی دکتر بهروز قربان زاده، عضو هیات علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، مولف کتاب " مقدمه ای بر روانشناسی ورزشی"
    بیوگرافی دکتر بهروز قربان زاده
    دکتر بهروز قربان زاده، مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه آزاد تبریز در سال 1386، دريافت کرد. او سپس تحصیلات تکمیلی خود را در دانشگاه آنکارای کشور ترکیه در سال 1392 به پایان رساند. رشته تحصیلی ایشان، علوم ورزشی با گرایش رفتار حرکتی است.
    وی از 20 شهریور ماه 1392 به‌عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در دانشکده‌ علوم تربیتی و روانشناسی مشغول به‌کار است.

پیشگفتار کتاب:
    روان‌شناسی ورزش، از دو واژه تشکیل می‌شود: روان‌شناسی + ورزش. اگر روان‌شناسی را علم مطالعه رفتارها و حالت‌های روانی انسان‌ها تعریف کنیم و ورزش را نیز به عنوان یک رفتار بپذیریم، می‌توانیم روان‌شناسی ورزش را این‌گونه تعریف کنیم: علمی که به مطالعه رفتارها و حالت‌های روانی ورزشکاران و سایر افراد فعال در حوزة ورزش (از جمله مربیان، داوران و غیره) می‌پردازد تا از این طریق بتواند عملکرد آنها را در محیط‌های ورزشی ارتقاء دهد. روان‌شناسی ورزش در دو سه دهة اخیر با سرعت اعجاب‌آوری رشد و توسعه یافته است. آشنایی با مفاهیم مطرح‌شده در حوزة روان‌شناسی ورزش قطعاً می‌تواند برای ورزشکاران و مربیان، مزایای بسیار زیادی را به همراه داشته باشد. روان‌‌شناسی ورزش، رشته‌ای است که رفتار ورزشکاران و مربیان را به لحاظ علمی مطالعه می‌کند و سعی دارد اصول روان‌شناختي را در حوزة ورزش به کار بگیرد. این رشته در بین کشورهایی که در عرصة ورزش صاحب‌نام هستند، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در کل، روان‌شناسان ورزش می‌کوشند عوامل روان‌شناختی تأثیرگذار در حوزة ورزش را بررسی کنند و نظریه‌های روان‌شناختی و فنون ارائه‌شده در این نظریه‌ها را در محیط‌های ورزشی به کار بگیرند.
    در کشور ایران متأسفانه خلاء زیادی در این حوزه احساس می‌شود. البته در سال‌های اخیر، تلاش‌های بسیار خوبی انجام شده است، اما کماکان نیاز به تدوین کتاب‌های جدید در حوزة روان‌شناسی ورزش احساس می‌شود. مهمترین انگیزه از تدوین کتاب حاضر، پر کردن بخشی از خلاءهایی است که در جامعه ورزش کشور احساس می‌شود. خداوند بزرگ را بسیار شاکرم که توفیق داد با تدوین کتاب حاضر، گامی کوچک برای خدمت به جامعه ورزش بردارم.
    دریافت پیش گفتار :