يکشنبه 4 فروردين 1398 _ 17 رجب 1440 _ 24 مارس 2019

میلادی:24 مارس 2019

تاریخ : سه شنبه 18 دي 1397     |     کد : 2240

حذف بیولوژیکی نیترات از فاضلاب
     به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر مریم حسینی، عضو هیات علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، در یک نشست علمی با حضور دکتر رضوانی، معاون اداری و مالی دانشگاه و از اساتید برجسته گروه شیمی، به تشریح طرح خود با موضوع حذف نیترات از آب های آشامیدنی پرداخت.
    مصرف بی ­رویه کودهای شیمیایی در کشاورزی و تخلیه فاضلاب­های تصفیه نشده یا پساب­های حاوی نیترات به محیط زیست، امکان ورود نیترات به منابع آب های زیرزمینی و سطحی را بیشتر می کند و پیش بینی می شود در آینده سطح آن در منابع آب آشامیدنی افزایش یابد. نیترات سلامت آب را تحت تأثير قرار داده و باعث بیماری سندروم آبی در نوزادان و چهارپایان، سقط جنین و سرطان دستگاه گوارش می شود. بنابراین به منظور قابل استفاده نمودن این منابع باید عمل نیترات زدایی از آن ها انجام پذیرد.
    دکتر مریم حسینی مجری طرح حذف نیترات از آب های آشامیدنی در گفتگوبا روابط عمومی دانشگاه، اظهار کرد: به دلایل وجود مشکلات بسیار از جمله هزینه­­ بالا، راندمان پایین و تولید جریان جانبی غنی از نیترات، روش های فیزیکی و شیمیایی بندرت در مقیاس های صنعتی بکار برده می شوند.
    حسینی در ادامه گفت: روش های بیولوژیکی در مقایسه با سایر روشهای  مذکور، عملی‌تر و اقتصادی ­تر می باشند. در طرح انجام شده در گروه مهندسی شیمی، حذف نیترات در راکتور با رشد میکروارگانیسم ها بر روی بستر ثابت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد این سیستم با حفظ غلظت و زمان ماند بالای باکتری ها در راکتور برای نیترات زدایی بسیار مناسب می باشد.
    مجری این طرح در ادامه افزود:  این سیستم  قادر به حذف نیترات با غلظت ورودی بیش از 700 تا کمتر از غلظت مجاز نیترات 50 میلی گرم بر لیتر، می باشد.
    گفتنی است: در این جلسه مقرر شد با انجام آزمایشها بر روی فاضلاب موجود امکان ایجاد واحد تصفیه در دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، مورد بررسی قرار گیرد.