چهارشنبه 21 آذر 1397 _ 05 ربيع الثاني 1440 _ 12 دسامبر 2018

قمری:05 ربيع الثاني 1440

میلادی:12 دسامبر 2018

تاریخ : يکشنبه 21 آبان 1396     |     کد : 1898

پنجمين نمايشگاه فناوري هاى نو و پيشرفته ربع رشيدي (RINOTEX2017) تبريز گشایش یافت .

پنجمين نمايشگاه فناوري هاى نو و پيشرفته ربع رشيدي تبريز با حضور  حاج آقا آل هاشم ، نماینده ولی فقیه در استان، استاندار آذربايجان شرقى  وجمعی از مسئولین کشوری و میهمانان خارجی در تبریز گشایش یافت .
    به گزارش روابط عمومی دانشگاه ، در پنجمين نمايشگاه فناوري هاى نو و پيشرفته ربع رشيدي تبريز بیش از 1750 طرح علمى ارئه شده توسط فناوران ، پژو هشگران ، اساتید و دانشجویان در معرض بازدید قرار داده شده است .
    دانشگاه شهید مدنی آذربایجان امسال حضور پررنگ و درخشانی در نمایشگاه امسال دارد.
    دکتر احمدی ، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری با حضور در بخش نانو تکنولوژی نمایشگاه ، غرفه ویژه اولین شرکت دانش بنیان دانشگاه شهید مدنی آذربایجان را افتتاح کرد .
    دکتر احمدی در گفتگوی کوتاهی با روابط عمومی دانشگاه با اشاره به سطح بالای کیفی طرحهای ارائه شده در نمایشگاه گفت : این منطقه از کشور دارای ظرفیتهای بسیار خوب و بالایی است وتعدد غرفه هاوطرحهای ارائه شده نیز حکایت از ظرفیتها و پتانسیلهای مطلوب این منطقه دارد .
    معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری از استمرار حمایتهای وزارت علوم از شرکتهای دانش بنیان خبر داد .

دکتر احمدی ، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری

دکتر سرکار ، دبیر ستاد ویژه توسعه ملی فناوری نانو  در حال بازدید از غرفه دانشگاه

گفتنی است  شرکت مذکور در مرکز رشد فناوریهای پیشرفته پردیس تبریز دانشگاه شهید مدنی آذربایجان  بمدیریت دکتر اشکان شمالی ، توانسته است نام ایران را در ردیف معدود کشور‌های تولید‌کننده کوانتوم دات‌های پایه کربنی ثبت نماید ، شرکت دانش‌بنیان «شیمی صنعت رشد سهند» هم اکنون موفق به تولید محصول تجاری وصنعتی شده است .
    کوانتوم دات پایه کربنی علاوه‌ بر ویژگی فلورسانسی و نوری که که در نسل قبل‌ نیز وجود داشت دارای ویژگی‌هایی مانند هدایت حرارتی و الکتریکی بالا و خواص نوری شدیدتر و قوی‌تری هستند. این ویژگی‌ها باعث کاربرد گسترده این محصول در علوم بین رشته‌ای مانند پزشکی و تصویربرداری، فیزیک، شیمی، الکترونیک، برق و بردهای الکترونیکی شده است. به‌عنوان نمونه به‌جای استفاده از رادیوداروها می‌توان از این ساختار در تصویربرداری‌های زیستی استفاده کرد و یا امروزه شرکت‌های بزرگ تولید‌کننده لوازم صوتی و تصویری از کوانتوم دات‌ها به منظور تولید نسل جدید ال‌ای‌دی‌ها استفاده می‌کنند.
    این محصول در دنیا توسط چند کشور تولید می‌شود و در ایران توسط شرکت شیمی صنعت رشد سهند با میزان تولید روزانه ۴۰ الی ۵۰ کیلوگرم به صورت پایلوت صنعتی تولید می‌شود که با توجه به ارزش افزوده بالای این محصول، این مقدار تولید به منزله تولید صنعتی است که البته بسته به تقاضا و نیاز شرکت‌های صنعتی قابلیت افزایش این میزان تولید وجود دارد.
    شرکت شیمی صنعت رشد سهند پیش از این، از کوانتوم‌های کربنی به جهت ویژگی انتقال حرارتی در روانکارهای صنعتی تولیدی شرکت استفاده کرده است که استفاده از آن موجب کاهش اصطکاک قطعات ماشین‌های صنعتی می‌شود. همچنین از این محصول در رنگ‌های فلورسانس، براق‌کننده‌ها و پاک کننده‌های صنعتی نیز می‌توان بهره برد.

دکتر شمالی در این مراسم از استاد راهنمای خود ، پروفسور حسن ولی زاده ، رئیس دانشگاه شهید مدنی آذربایجان ، به جهت راهنمائیهای ارزنده شان در خصوص تولید این محصول و پایاننامه دوره دکتری وی تجلیل وتقدیر نمود .
    دراین نمایشگاه طرحهای ارزنده اساتید و دانشجویان دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در سالنهای مختلف نمایشگاه بین المللی تبریز در زونهای فناوریهای نانو ، زیست فناوری ، فناوریهای آب و خاک، فناوریهای مصالح ساختمانی ، فناوریهای انرژیهای تجدید پذیر، فناوری  صنایع غذائی آرایشی بهداشتی ، فناوریهای  میکروالکترونیک و فناوری اطلاعات وهمچنین  نفت وگاز ارائه شده است .
    این نمایشگاه تا 24 آبانماه در محل نمایشگاه بین المللی تبریز برگزار خواهد شد .
    ضمنا اسامی اساتید و عناوین طرحهای ارائه شده بشرح زیر است :
    اسامی و شرح طرحهای اساتید دانشگاه شهید مدنی آذربایجان : دریافت فایل

آلبوم تصاویردکتر احمدی ، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری غرفه ویژه اولین شرکت دانش بنیان دانشگاه شهید مدنی آذربایجان را در بخش نانو تکنولوژی پنجمين نمايشگاه فناوري هاى نو و پيشرفته ربع رشيدي تبریز افتتاح کرد .

پنجمين نمايشگاه فناوري هاى نو و پيشرفته ربع رشيدي
    پنجمين نمايشگاه فناوري هاى نو و پيشرفته ربع رشيدي تبريز
    نوشته شده ساعت  12:32
    ویرایش شده در سه شنبه 23 آبان 1396 ساعت 08:35 توسط مدیریت پورتال : روابط عمومی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان